Полицията разследва опит за кражба37-годишният Райко Тодоров загинал от три удара

...
Полицията разследва опит за кражба37-годишният Райко Тодоров загинал от три удара
Коментари Харесай

Заловиха убиец на българин в Италия

Полицията проверява опит за кражба
37-годишният Райко Тодоров загинал от три удара с дървен прът в главата

Нашенецът работел в близка плантация

Италианската полиция задържа мъж, обвинен за убийството на българин в полето край градчето Санта Кроче ди Маляно, област Молизе, оповестиха локални медии.

37-годишният Райко Тодоров бе открит пребит и оцапан с кръв до отворените порти на микробус, паркиран край оградата на плантация в нощта 8 против 9 февруари. Нашенецът бил още жив, когато го качили в кола за спешна помощ, само че умрял на път за болничното заведение в град Термоли.

При аутопсията било открито, че българинът е умрял от кръвозагуба, породена от три удара с дървен прът в главата. Първата версия на карабинерите била, че Тодоров е дошъл през нощта с микробуса, с цел да краде, имал е съучастници, които съумели да избягат, само че той бил хванат от охранители, които го спукали от пердах. Още тогава били арестувани за разпити всички служащи във фермата, до чиято ограда било транспортното средство.

Днес обаче не бе доказано дали българинът е апаш и дали обвиненият за гибелта му е бил негов съизвършител или е имал претекст да го пребие за наказване. Райко също е работел във плантация в региона, по тази причина и проверяващи не изключваха той да е пребит на друго място и закаран до непознатото стопанство, с цел да се инсценира случай при опит за кражба.

Трупът на българина към този момент е предаден на негови родственици в Италия, които ще вземат решение дали да го транспортират и погребат в родината му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР